Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy jabłkowo - rodzynkowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mleko 2 szklanki
mąka pszenna 300 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżka
rodzynki 1 garść
jabłka 1,5 kilo
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy jabłkowo - rodzynkowe

Żółtka ubiłam z cukrem, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
W osobnym naczyniu ubiłam pianę ze szczyptą soli, dodałam do przygotowanego ciasta, delikatnie wymieszałam. Wsypałam sparzone, przestudzone rodzynki. Jabłka obrałam, pokroiłam w plasterki, dodałam do ciasta. Wszystko razem ponownie wymieszałam. Na rozgrzaną patelnię wlewałam ciasto, smażyłam z obu stron na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 19.12.2013 18:32
pyszne racuchy
Marta1986 19.12.2013 18:25
bardzo fajne
norweska20 19.12.2013 17:44
smakowite racuszki
jasiek 19.12.2013 15:50
muszę spróbować z dodatkiem rodzynków, fajnie wzbogacają smak
pawel123 19.12.2013 12:50
moje smaki
krystyna330 19.12.2013 12:38
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak