Racuchy drożdżowe grzybowo-warzywne.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki pszennej

    2 szkl
  • jajek

    6 szt
  • drożdży

    2,5 dag
  • soli

    duża szczypta
  • pokrojonych,ugotowanych w osolonym wrzątku i ostudzonych grzybów

    1 szklanka
  • czerwonej papryki

    1/4 szt
  • żółtej papryki

    1/4 szt
  • olej do smażenia

  • ew. keczup do polania

  • pieprz kolorowy

    mielony do smaku
  • cukinia

    5 (ze skórką)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć, wbić jajka, posolić, opieprzyć, wsypać mąkę i dobrze wymieszać. Dodać pokrojone w drobniutką kosteczkę warzywa i grzyby, wymieszać, odstawić na kilka minut. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Podawać polane keczupem z warzywami np. ogórkiem małosolnym lub surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 31.01.2012 19:01
swietny pomysl!
maciek7 15.01.2012 17:36
super
Magdalena/26Mooi 17.09.2011 17:39
smaczne :)
Mati13 01.08.2011 21:02
pyszne
iknkirke 18.01.2011 07:49
pycha
eli_555 14.11.2010 23:10
pycha
misia53 31.08.2010 12:43
Do mojej księgi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat