Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cukier 2 łyżki
drożdże 150 gram
cukier puder kilka łyżek
olej do smażenia kilka łyżek
dżem truskawkowy kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Kroki postępowania

1
Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem. Dodać niewielką ilość cukru i soli.
Krok 1 - Racuchy foto
2
Mąkę przesiać przez sitko i dodać do ciasta.
Krok 2 - Racuchy foto
3
Następnie wbić jajko.
Krok 3 - Racuchy foto
4
Wszystkie składniki wymieszać mikserem. Pozostawić do wyrośnięcia.
Krok 4 - Racuchy foto
5
Ciasto układać łyżeczką na rozgrzanym oleju. Na środek umieścić niewielką ilość dżemu.
Krok 5 - Racuchy foto
6
Dżem pokryć ciastem, w taki sposób, aby nadzienie znajdowało się w środku. Racuchy smażyć po obu stronach do zarumienienia. Podawać na ciepło z cukrem pudrem.
Krok 6 - Racuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 10.01.2017 22:46
Uwielbiam racuchy ale nigdy nie wpadłam na pomysł aby w środek włożyć dżem - warto wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak