Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczarki
1 kg -
cebula
2 sztuki -
kajzerka
10 sztuk -
żółty ser
300 plastry
Przepis i sposób przygotowania Pyszolinki z pieczarkami
2. Wrzucić umyte i pokrojone w kostkę pieczarki
3. Po 15 minutach smażenia dodać cebulę pokrojoną w pióra
4. Smażyć aż cebula ładnie zmięknie
5. Przyprawiać KUCHARKIEM, można dodać kostkę grzybową PRYMAT
6. Z kajzerek delikatnie odciąć wieczko, wyjąć miąższ bułki
7. Napełnić kajzerki farszem pieczarkowym
8. Na wierzchu posmarować ketchupem
9. Na wlot bułki położyć plaster żółtego sera i nakryć odciętym bułeczkowym wieczkiem
10. Zapiekać w piekarniku aż ser się roztopi
11. POLECAM
Komentarze (4)