Pyszolinki z pieczarkami

Pyszolinki z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • kajzerka

    10 sztuk
  • żółty ser

    300 plastry
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pyszolinki z pieczarkami

1. Na patelni rozpuścić oliwę
2. Wrzucić umyte i pokrojone w kostkę pieczarki
3. Po 15 minutach smażenia dodać cebulę pokrojoną w pióra
4. Smażyć aż cebula ładnie zmięknie
5. Przyprawiać KUCHARKIEM, można dodać kostkę grzybową PRYMAT
6. Z kajzerek delikatnie odciąć wieczko, wyjąć miąższ bułki
7. Napełnić kajzerki farszem pieczarkowym
8. Na wierzchu posmarować ketchupem
9. Na wlot bułki położyć plaster żółtego sera i nakryć odciętym bułeczkowym wieczkiem
10. Zapiekać w piekarniku aż ser się roztopi
11. POLECAM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

kielcok1 13.12.2011 16:10
nazwa fajna
Joanna108
Joanna108 03.07.2011 10:41
smaczniutkie bułeczki !!! aż leci ślinka !!!
Ewa111 24.04.2011 19:11
pyszne te pyszolinki ,bardzo oryginalna nazwa
mehia 01.06.2010 08:52
apetyczne i warte wypróbowania :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat