pyszniutkie ciasto z fasoli czerwonej...

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona z puszki

    2 sztuki
  • banan

    3 sztuki/dojrzałe
  • jajka

    4 sztuki "L"
  • cukier

    1/2 szklanki
  • kakao

    3 łyżki
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • skórka z cytryny

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    - ile potrzeba
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pyszniutkie ciasto z fasoli czerwonej... foto
fasolę czerwoną z puszek wylac na sito, przepłukać letnią wodą i odcedzić z wody, wsypać do miski, dodać jajka, cukier, kakao, proszek do pieczenia, sodę, pokrojone bardzo dojrzałe banany, użyłam skórki cytrynowej mielonej suszonej, można dać swieżo startą
Krok 2 - pyszniutkie ciasto z fasoli czerwonej... foto
pałką blendera wszystko dokładnie zmiksować na dość lejące ciasto
Krok 3 - pyszniutkie ciasto z fasoli czerwonej... foto
forma silikonowa keksówka 25x15 cm, wlać ciasto do formy, jeśli pieczemy w innej formie to dać do formy papier do pieczenia
Krok 4 - pyszniutkie ciasto z fasoli czerwonej... foto
piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50-60 minut, ciasto w formie zostawić najlepiej na całą noc do wystudzenia, przed podaniem posypać cukrem pudrem - pierwszy raz piekłam i na pewno nie ostatni, w różnych wersjach będę je piec, ciasto jest rewelacyjnie smacznie, wilgotne..........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kikiriki 11.02.2017 13:48
Ciekawy przepisik! :D
ania2610 09.02.2017 13:56
fajne to ciacho, wygląda na super wilgotne!
Babeczka35 08.02.2017 07:37
Ciekawe ciasto.
Patrycja33 08.02.2017 00:27
ciekawi mnie to ciasto, muszę upiec :)
Barbara13 07.02.2017 23:58
interesujący przepisik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat