Pysznie pieczone udo z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • indyk

    1 szt
  • ketchup

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1/2 łyżeczk
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pysznie pieczone udo z indyka foto
Mięso opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski. Posypać papryką mieloną słodką, solą morską oraz pieprzem. Przecisnąć przez praskę dwa ząbki czosnku. Dodać musztardę oraz ketchup. Dokładnie z wszystkich stron, nasmarować mięso.
Krok 2 - Pysznie pieczone udo z indyka foto
Wstawić do lodówki najlepiej na noc. następnie przełożyć do brytfanki do pieczenia
Krok 3 - Pysznie pieczone udo z indyka foto
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Piec 80 minut. Ja podałam z ogórkami konserwowymi oraz majonezem chrzanowym, domowej roboty. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 09.03.2014 18:13
wygląda wyśmienicie
Beatris 28.04.2013 11:02
Pięknie przyrumienione.
Poison1988 27.04.2013 22:52
prosty przepis a jak efektownie zrealizowany :) super! :)
Sroczka 27.04.2013 21:56
Z pewnością było bardzo smaczne, bo na takie wygląda.
Marta11 27.04.2013 17:50
moze byc smaczne
TEtalicha 27.04.2013 17:22
poproszę trochę hihihi
Megg 27.04.2013 17:19
mniam wygląda bardzo smakowicie!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat