Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
orzechy nerkowca
200 g -
rodzynki
100 g -
czekolada mleczna
100 g -
mąka pszenna typ 500
300 g -
sól
1 szczypta -
proszek do pieczenia
1 szczypta -
cukier puder
120 g -
masło
200 g miękkie -
śmietana
45 ml 36 %
Sposób przygotowania
Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem.
Mąkę przesiać z solą i proszkiem do pieczenia.
Do utartego masła wlać śmietankę, wymieszać i nadal ucierając dodawać porcjami mąkę.
Połączyć składniki a potem dodać posiekane składniki i wsypać rodzynki, wymieszać masę.
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia.
Z ciasta formować kulki i układać na blasze.
Ciasteczka piec około 15-17 minut w zależności od wielkości w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu ciasteczka wystudzić.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się