Przepis i sposób przygotowania na: PYSZNA ZUPA ZE SWIERZYCH OGÓRKÓW
Wrzucic pokrojone ziemniaki, ugotowac do miekkosci gdy juz beda ugotowane wyjac wieksza czesc do osobnego naczynia,odlac wywaru i zmiksowac na gładki krem. Nastepnie dodac do reszty wywaru.
Ogorki obrac wydrazyc z pestek i drobno pokroic w kosteczke.
Na patelni ropuscic maslo i podzmazyc ogorki az nabiora delikatnie rumianego koloru,mozna pod koniec dodac troszke maki.
Wieksza czesc ogorkow odlozyc i z czescia wywaru zmiksowac na krem tak jak ziemniaki a nastepnie dodac do wywaru wraz z pozostałymi ogorkami.
Pogotowac na nie duzym ogniu jakis czas,doprawic pieprzem sola kto co lubi.
Na koniec znowu odlac troche zupy i zmiksowac z jednym serkiem na gładka mase a druga kostke pokroic drobno i wszystko wlac do zaupy,pokroic drobno peczek a nawet dwa koperku i wsypac do zupy.
Przykryc pokrywka garnek juz nie gotowac aby smaki sie połaczyly.
Zupa najlepsza na drugi dzien ale u mnie w domu znika juz tego samego dnia po paru godzinach od ugotowania,jest pyszna pozywna,dla mojego syna najlepsza na swiecie,goraco polecam.