Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste placuszki owsiane

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Idealne na śniadanie, jak i na deser!

Składniki:

płatki owsiane 12 łyżek
mleko 2% 1/4 szklanki
jaja 3 sztuki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
aromat waniliowy 4-5 kropli
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Cynamon mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste placuszki owsiane

1.Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. W osobnej misce umieścić płatki owsiane*, mleko, proszek, sól, cynamon, aromat i żółtka. Wymieszać szpatułką. Kiedy masa będzie jednolita, dodać białka i wymieszać delikatnie szpatułką do połączenia się składników.

2. Patelnię rozgrzać (jeżeli ktoś nie ma patelni do której nie przywiera jedzenie, można nalać kroplę oleju i rozprowadzić papierem kuchennym, usuwając nadmiar tłuszczu). Nakładać po łyżce ciasta. Smażyć na złoty kolor z obu stronach.

*płatki owsiane zmielone 12 łyżek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 18.01.2016 19:28
placuszki piękne
Krzysztof15 18.01.2016 19:16
wyglądają pysznie
Róża1 18.01.2016 15:03
takie uwielbiam :-)
sliwka 18.01.2016 12:38
Smaczne i lekkie;))
Krystyna32 18.01.2016 11:52
apetyczne :)
dom-agi 18.01.2016 11:42
Wyglądają obłędnie!
Malinka 18.01.2016 11:40
Super pomysł, muszę go wykorzystać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak