Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Puszyste ciasto z bakaliami i jabłkami

5.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6 szt
cukier
2 szkl
olej
0,75 szkl
mąka pszenna
3 szkl
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
rodzynki
1 garść
orzechy włoskie
1 garść
jabłka
5 pokrojone w kostkę

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste ciasto z bakaliami i jabłkami

Jajka z miksować z cukrem i olejem na gładką masę, następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Na koniec dodać jabłka i bakalie, wszytko delikatnie wymieszać łyżką. Wylać ciasto na wysmarowaną i obsypaną bułką tartą formę do pieczenia. Piec w temp. 180 st. C ok. 40 minut, najlepiej sprawdzać na zapałkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 23.01.2013 09:27
piękne ciacho
Bernadeta1 03.12.2012 11:24
bardzo smakowicie wygląda
SmakChwili 30.11.2012 15:11
Można też dodać suszone owoce, czekoladę, daktyle i inne smakowitości.. dlatego tak uwielbiam to ciasto :)
-Natka- 29.11.2012 15:15
wygląda niezwykle smakowicie! uwielbiam gdy w cieście jest dużo bakalii :)
Wiesława1 29.11.2012 07:19
pyszny deserek
Monika-twin 28.11.2012 21:45
ale bym sobie zjadła, wyglada pysznie
caffee_tea 28.11.2012 21:39
cudne
Lemon 28.11.2012 21:18
super
V_kuchareczka 28.11.2012 21:04
pyszne
ewelina/bunia 28.11.2012 20:49
pycha...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak