Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste ciasto z bakaliami i jabłkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 2 szkl
olej 0,75 szkl
mąka pszenna 3 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
rodzynki 1 garść
orzechy włoskie 1 garść
jabłka 5 pokrojone w kostkę

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste ciasto z bakaliami i jabłkami

Jajka z miksować z cukrem i olejem na gładką masę, następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Na koniec dodać jabłka i bakalie, wszytko delikatnie wymieszać łyżką. Wylać ciasto na wysmarowaną i obsypaną bułką tartą formę do pieczenia. Piec w temp. 180 st. C ok. 40 minut, najlepiej sprawdzać na zapałkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 23.01.2013 09:27
piękne ciacho
Bernadeta1 03.12.2012 11:24
bardzo smakowicie wygląda
SmakChwili 30.11.2012 15:11
Można też dodać suszone owoce, czekoladę, daktyle i inne smakowitości.. dlatego tak uwielbiam to ciasto :)
-Natka- 29.11.2012 15:15
wygląda niezwykle smakowicie! uwielbiam gdy w cieście jest dużo bakalii :)
Wiesława1 29.11.2012 07:19
pyszny deserek
Monika-twin 28.11.2012 21:45
ale bym sobie zjadła, wyglada pysznie
caffee_tea 28.11.2012 21:39
cudne
Lemon 28.11.2012 21:18
super
V_kuchareczka 28.11.2012 21:04
pyszne
ewelina/bunia 28.11.2012 20:49
pycha...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak