Puszysta jaecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 sztuki
  • śmietanka kremowa

    100 ml
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja wybić sprawdzając świeżość rozkłócić. Śmietankę chwilę wymieszać- aby była lekko puszysta, wylać na patelnie. Dodać rozkłócone jaja doprawić solą i pieprzem. Dodać szczypiór.Smażyć do uzyskania oczekiwanej konsystencji. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milena 22.07.2016 13:53
Pyszne śniadanie :)
bartek8585 17.06.2016 23:59
robię jutro na śniadanie
Ela15 17.06.2016 18:45
bardzo lubię
helen 03.09.2012 22:52
też taką lubię
smakowita 25.08.2012 21:09
taką jajecznicę, to ja bardzo lubię
Izabela/bella81 27.07.2012 09:28
a ja nigdy ze śmietaną nie robiłam, muszę spróbować
jozefinach 13.07.2012 22:25
Uwielbiam.
Małgorzata34 12.07.2012 23:59
ja też robię często na śmietance i jest naprawdę pyszna
caralajna 09.07.2012 21:11
takiej nie jadłam, koniecznie muszę wypróbować ten sposób
smerfetka79 09.07.2012 07:19
na śmietance-pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat