Puszek karpatkowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • mąka

    6 łyżek
  • cukier

    6 łyżek
  • kakao

    1 łyżka
  • proszku do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Śnieżka w proszku

    2 opakowania
  • mleko

    400 ml
  • margaryna

    1/2 kostki
  • płatki migdałowe

    5 dkg
  • marmolada

    do smaku
  • krem do karpatki

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec ciemny biszkopt przekroić przełożyć marmolada. Zrobić masę karpatkową wg, przepisu na opakowaniu, Nałożyć na biszkopt. Ubić Śnieżkę. Nałożyć na masę, posypać płatkami migdałowymi

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 13.10.2013 18:41
smakowite ciacho
Beata23 29.05.2013 12:14
bardzo smaczne
Łukasz15 24.05.2013 13:32
Super deser
Dorian 15.01.2013 08:10
pycha
Ewelina38 12.01.2013 19:50
uwielbiam takie słodkości
agnieszka214 31.12.2012 14:09
apetycznei sie prezentuje
agnieszka214 31.12.2012 14:09
apetycznei sie prezentuje
Pietruszka 17.11.2012 13:16
cudowne
caralajna 09.09.2012 09:20
pyszności
IKrakowianka 29.08.2012 22:38
apetyczne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat