Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z dyni hokkaido

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z dyni hokkaido

1.
Dynię myjemy, kroimy na połowę, wydrążamy nasiona, kroimy ją na grubsze plastry, układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 minut w temp 180*c.Miękkość sprawdzamy drewnianym patyczkiem jeśli jest dobra patyczek powinien wchodzić bez problemu. Po upieczeniu lekko studzimy i ściągamy z niej skórkę, umieszczamy w naczyniu i jeszcze ciepłą , miksujemy blenderem na mus.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 29.09.2016 10:02
Bardzo smakowite:)
paulina2157 20.10.2015 19:22
piękny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak