Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z bakłażanów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt
pomidory 2
cebule 2
imbir
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżka
kurkuma 0,5 łyżeczki
chili 0,5 łyzeczki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z bakłażanów

Bakłażany opiecz w piekarniku i obierz ze skórki.Cebulę ,pomidory i bakłażany pokrój na drobno.Na oleju zeszklij cebulę,dodaj imbir i resztę przypraw.Dodaj bakłażany i pomidory,duś na małym ogniu.Zmiksuj i odparuj.Podawaj na gorąco jako dodatek do ryb.Lub jako pastę do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak