Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z sosem pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 25 dag
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
cebula 1 sztuka
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z sosem pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i dodajemy wraz z jajkiem do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Formujemy małe pulpeciki.
Krok 1 - Pulpety z sosem pieczarkowym foto
2
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na złoty kolor i dodajemy pieczarki. Całość smażymy około 10 minut. Podlewamy wodą i dusimy.
Krok 2 - Pulpety z sosem pieczarkowym foto
3
Następnie zaprawiamy mąką pszenną ze śmietaną i dodajemy do sosu. Zagotowujemy całość. Podajemy z kaszą gryczaną. Smacznego
Krok 3 - Pulpety z sosem pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak