Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowym
Kroki postępowania
Sos zagęścić mąką pszenną z odrobiną mleka. Gotowy sos doprawić mieloną kozieradką.
pieczarki | 350 g |
mięso mielone wieprzowe | 700 g |
jajko | 1 duże |
kasza manna | 2 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
czosnek | 2 ząbki |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
kozieradka | mielona |
Sól ziołowa jodowana Prymat | |
Kucharek przyprawa uniwersalna | |
mleko | 1/2 szkl. |
mąka pszenna | do zagęszczenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: