Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa mielonego

    1 kg
  • jajko

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • kaszy mannej

    1/2 szklanki
  • swiezego koperku

    4 łyżki
  • śmietana, sól, pieprz, mąka

  • rosół z kurczaka

    1 kostka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pulpety w sosie koperkowym

Mięso wyrobić rękoma z jajkiem, sola, pieprzem i kasza manna, drobno posiekana cebula i 2 łyżkami koperku. uformować pulpety.
Do garnka z wrzątkiem z rozdrobniona kostka bulionowa włożyć pulpety i gotować na małym ogniu pod przykryciem jakieś 15 minut. Wyjąć łyżką cedzakowa. Do wody po gotowaniu dodać 2 łyżki koperku i zaprawić śmietaną z maka.
Wymieszać dokładnie. Można osolić i dodać pieprzu do smaku..Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Margo1 02.11.2012 18:13
pyszne
Monika63 12.06.2012 09:35
Pychotka:)_
iknbozka 24.01.2012 19:23
mniam
gosia47-47 07.11.2011 04:16
w takim sosie jeszcze nie jadłam
kochanyptysiu 15.06.2011 10:45
bardzo je lubie
rzenia15 10.04.2011 20:23
muszą być smaczne
Natalka1 01.03.2011 19:58
PyŚoTa:))
Baska Kaska 23.02.2011 08:38
smaczny obiad
Patrycja38 21.01.2011 13:03
mniam
monisia1977 01.12.2010 08:38
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat