Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięsa mielonego
1 kg -
jajko
3 szt -
cebula
1 szt -
kaszy mannej
1/2 szklanki -
swiezego koperku
4 łyżki -
śmietana, sól, pieprz, mąka
-
rosół z kurczaka
1 kostka
Przepis i sposób przygotowania Pulpety w sosie koperkowym
Do garnka z wrzątkiem z rozdrobniona kostka bulionowa włożyć pulpety i gotować na małym ogniu pod przykryciem jakieś 15 minut. Wyjąć łyżką cedzakowa. Do wody po gotowaniu dodać 2 łyżki koperku i zaprawić śmietaną z maka.
Wymieszać dokładnie. Można osolić i dodać pieprzu do smaku..Smacznego!
Komentarze (21)
Załaduj więcej komentarzy (11)