Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

wołowina 40 dag
ziemniaki 1 szt.
jajko 1 szt
słonina 5 dag
mąka 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Składniki na sos koperkowy

masło 2 dag
mąka 2 dag
koper świeży 5 łyżek/posiekany
rosół 1 szklanka/może być z kostki
śmietana 3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie koperkowym

Wykonanie pulpetów:
Mięso zmielić dwa razy razem ze słoniną i ziemniakiem. Dodać mąkę, przyprawy do smaku i wyrobić dokładnie masę. Formować pulpety, włożyć do gotującej , osolonej wody i gotować do momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.
Wykonanie sosu:
Z mąki i połowy masła zrobić zasmażkę, podlać zimnym rosołem i zagotować. Na pozostałym maśle udusić koperek, połączyć z zasmażką. Zagotować, przyprawić do smaku, podprawić śmietaną. Po czym włożyć przegotowane wcześniej pulpety i odstawić z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 20.12.2016 16:06
Smaczne :)
Madzai 20.12.2016 13:54
Bardzo dobre :)
Aleksandra/Olcia 20.12.2016 12:24
mniam mniam
mirosława4 20.12.2016 11:26
ulubione danie mego dziecka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak