Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety mięsne z kukurydzą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 75 dag/może być mieszane
cebula biała 2 szt.
papryka żółta 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
rosół 1 szklanka/może być z kostki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
kukurydza w puszce 1 szt
mąka do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety mięsne z kukurydzą

Wykonanie:
Mięso wymieszać z pieprzem i solą do smaku, dokładnie wyrobić masę. Formować pulpety, obtaczać w mące i usmażyć na tłuszczu. Pulpety przełożyć do garnka, a na tym samym tłuszczu usmażyć drobno pokrojoną cebulę i paprykę. Do tego sosu włożyć z powrotem pulpety, podprawić koncentratem pomidorowym, wymieszać, dodać kminek i zalać rosołem. Gotować na bardzo małym ogniu, po chwili dodać odsączoną kukurydzę, dogotować do miękkości i gotowe. Podawać z pieczywem lub do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 09.11.2015 19:59
Super smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak