Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety drobiowe z sosem pomidorowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 1 łyżka
białko 1 sztuka
przyprawa w płynie 1 łyżeczka
bulion warzywny 0,5 litra
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety drobiowe z sosem pomidorowym

Filet kurczaka przekręcić przez maszynkę.
Do filetu dodać białko, bułkę tartą, , sól i pieprz do smaku.
Cebulkę pokroić w kostkę, ząbki czosnku rozgnieść w prasce. Cebule i czosnek podsmażyć na maśle a następnie dodać do mięsa.
Wyrobić farsz i formować kulki wielkości dużych orzechów włoskich.
Wkładać je bezpośrednio do gotującego się bulionu.
Gotować około 8-10 minut. Po tym czasie wyjąć na talerz.
Do bulionu dodać koncentrat i zagęścić mąką.
Sosem polać pulpety drobiowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jussta 04.11.2013 08:41
Pyszne jedzonzko
Zdzisław 04.11.2013 07:11
dla mnie smacznie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak