Pulpeciki ze schabu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0.5 kilograma
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

  • bulion

    1 kostka
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pulpeciki ze schabu foto
mięso dokładnie umyć,wysuszyć i zmielić w maszynce do mięsa.
Dodac jajko i przyprawy i dobrze wyrobić masę.
Krok 2 - Pulpeciki ze schabu foto
Mokrymi rękami formowac pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.
Wrzucać na gotujący sie wywar warzywny(delikatnie aby sie nie rozpadły)
gotować na małym ogniu 25-30 minut.
Krok 3 - Pulpeciki ze schabu foto
Podawać z dowolnym sosem,no do makaronu.
Pulpeciki świtnie też smakują z sosem czosnkowym lub chrzanowym jako zimna przystawka.
Można je ułożyć na zapiekance np ziemniaczanej i zapiec.


SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
micel89 28.01.2018 15:26
Zemleć, a nie zmielić. A pulpeciki wyszły dobre. ;)
Pietruszka 14.08.2013 08:38
fajne pulpety
Gracer 30.01.2013 19:45
szybkie jedzonko
Monika58 30.01.2013 18:59
pysznosci
Joannasz3190 30.01.2013 18:58
Smaczne i proste :)
AURELKA 30.01.2013 18:40
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat