Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z papryką gotowane na parze

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
jajko 1 szt
kasza manna 2 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka
chili w płatkach 1 szczypta
sól
pieprz
cebula czerwona 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z papryką gotowane na parze

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przekładamy do miski. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kosteczkę, tak samo kroimy paprykę.
Krok 1 - Pulpeciki z papryką gotowane na parze foto
2
Paprykę i cebulę dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem, i chili.
Krok 2 - Pulpeciki z papryką gotowane na parze foto
3
Całość mieszamy, zagęszczamy bułką tartą i kaszą manną. Formujemy kulki i gotujemy je na parze ok 25 minut.
Krok 3 - Pulpeciki z papryką gotowane na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 25.06.2013 09:12
takie miały być smaczne i dietetyczne własnie
gacopierz23 24.06.2013 18:05
smaczne i dietetyczne
KasiaK90 24.02.2013 10:49
pyszne!
Monika.M 23.02.2013 21:46
pycha
Ryszard4 23.02.2013 21:40
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak