Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z kapustą białą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula biała 1 sztuka
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
jaja 2 sztuka
kasza manna 1 szklanka
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 1
kapusta biała 0.5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z kapustą białą

Kapustę (maks. pół kilograma) pokroić w piórka. Dodać szczyptę soli i zagnieść do miękkości. Gdy kapusta puści soki należy dodać pozostałe składniki. Wszystko razem wymieszać i uformować małe kotleciki. Przyrządzone kuleczki należy obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na patelni. Zarumienione pulpeciki wrzucić do garnka z wrzącą wodą, dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Doprawić do smaku, zabielić śmietaną. Można jeszcze zaprawić z mąką. Można podawać z ziemniakami jak i ryżem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak