Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Pulpety
-
mięso mielone wieprzowe
0,5 kg -
jajko
1 sztuka -
cebula biała
1 mała -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka -
Czosnek suszony Prymat
1 łyżka -
majeranek
1 łyżka -
sól
-
pieprz
-
olej do smażenia
-
mąka
2 łyżki
Sos
-
pomidory w puszce
2 puszki -
bulion warzywny
1 szklanka -
czosnek
2 ząbki -
sól
-
pieprz
-
cukier
1 płaska łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Pulpeciki w pomidorach
2. Dodajemy pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek i bulion, dokładnie mieszamy. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut od czasu do czasu mieszając. Sos doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy jeszcze chwilę by smaki się przegryzły. Smacznego!
Pyszny i szybki obiad, który posmakuje także niejadkom- pulpeciki wieprzowe w pomidorach. Świetnie pasują do kaszy, ryżu czy makaronu.![]()
Komentarze (0)