Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpety

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
jajko 1 sztuka
cebula biała 1 mała
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
sól
pieprz
olej do smażenia
mąka 2 łyżki

Sos

pomidory w puszce 2 puszki
bulion warzywny 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
cukier 1 płaska łyżeczka

Porada

Pyszny i szybki obiad, który posmakuje także niejadkom- pulpeciki wieprzowe w pomidorach. Świetnie pasują do kaszy, ryżu czy makaronu.

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w pomidorach

1. Wszystkie składniki pulpecików (z wyjątkiem mąki) wrzucamy do miski i wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju po ok 4 minuty z każdej strony.

2. Dodajemy pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek i bulion, dokładnie mieszamy. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut od czasu do czasu mieszając. Sos doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy jeszcze chwilę by smaki się przegryzły. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak