Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie moje ulubione
Robimy masę:mleko gotujemy z cukrem.Żółtka mieszamy z mąką i wlewamy na gotujące się mleko.Szybko mieszamy,gdy zgęstnieje zestawiamy z ognia.
Ostudzone ptysie kroimy na pół i nadziewamy masą.
margaryna | 1 |
woda | 1/2 litra |
mąka | 25 dkg |
jajko | 5 |
mleko | 1/2 litra |
żółtko jajek | 3 |
cukier | 1/2 szklanki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: