ptasie mleczko\" Miłoszka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bite śmietany w proszku

    4 szt
  • galaretki truskawkowe

    2 szt
  • galaretka agrestowa

  • galaretka wiśniowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

galaretki truskawkowe rozpuscic w 0.5 litra wody to samo zrobi z agrestowymi tylko wisniową/pomarańczową przyżądzic wg przepisu na opakowaniu. brytfannę lub duze naczynie żaroodporne wyłoży biszkoptami a pomiędzy biszkopty wsypac kulki czekoladowe (do mleka). Kiedy galaretki ostygną 2 bite śmietany przyrządzic w 200ml mleka i zmiksowac z zimnymi galaretkami truskawkowymi, wlac delikatnie do wyłożonego biszkoptami i kulkami czekoladowymi naczynia. Kolejne 2 bite śmietany przyrządzic tak samo w 200ml mleka i zmiksowac z galaretkami agrestowymi wlac delikatnie na pierwszą warstwę truskawkową. Wstawic do lodówki. kiedy galaretka wiśniowa zacznie delikatnie tężec wylac ją na wierzch. Kiedy stężeje galaretka wisniowa deser jest gotowy
Smacznego!!!
Oczywiscie galaretki można wg własnego uznania wybrac chodzi o to żeby były kolorowe

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 08.07.2011 12:52
pycha
rakow2 14.06.2011 19:15
smaczne
jolita 25.04.2011 11:37
mniam
agogo2 14.04.2011 12:57
dzieciaki je uwielbiaja
agogo2 14.04.2011 12:57
dzieciaki je uwielbiaja
Krzysztof42 16.11.2010 16:29
słodkie
Allice 05.08.2010 18:51
Robię podobnie i jest to pyszny deser!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat