Pstrągi wędzone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrągi

    3 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi oczyścić z wnętrzności, odciąć głowy, umyć. Natrzeć przyprawami i nadziać na haczyki. Zawiesić w wędzarni i wędzić ok. 1 - 1,5 godziny drzewem owocowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 19.11.2013 15:48
ładne rybki
fotoviderek 30.04.2013 07:05
Uwielbiam wędzone pstrągi :)
jeta72 22.04.2013 14:34
zjadłabym z przyjemnością :-)
Seba 25.10.2012 09:42
pycha
Wafelek2601 12.10.2012 09:45
Pyszne są takie świeżo uwędzone rybki
adelajda 30.09.2012 10:40
takie świeżo wędzone najlepsze !
K&J 30.09.2012 10:23
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat