Pstrąg z koperkową Gremolatą :

Pstrąg z koperkową Gremolatą :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 łyżki mąki,4 łyżeczki Gremolaty z koperkiem ( ,, Kombinacje z Gremolatą \")

  • 2 małe łyżeczki sosu Sambal Oelek,sok z 1 cytryny

  • olej

    2 filety (ze skórą)
  • olej

    4 łyżki
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety ułożyć w pojemniku. Zalać sokiem z cytryny , posmarować 2 łyżeczkami Gremolaty i sosem Sambal Oelek .Zostawić 30 minut w lodówce .
Wyjąć z zalewy i obetrzeć ją .Osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym .
Na patelni rozgrzać olej z masłem .Filety oprószyć mąką ( nadmiar strząsnąć ).Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron .
Podawać z ziemniakami z wody obłożone pozostałą Gremolatą .
Przepis na Gremolatę podaję osobno -,,Kombinacje z Gremolatą \"

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta_P-S 01.05.2011 17:51
apetyczne
Ewa104 10.12.2010 09:47
Pyszności zapodajesz.
ewelinapac 01.12.2010 07:13
wygląda świetnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat