Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z Koperkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 400 gram
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z Koperkiem

400g pstrąg świeży (płat ze skórą)
9 gałązek koperek(umyć,osuszyc i posiekać)
sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
sok z jednego plastra cytryny (1cm)
2 kawałki folia aluminiowa
olej do wysmarowania folii
Dodatkowo:
4 łyżki stołowe śmietana 18%
3 łyżeczki majonez(winiary)
1 łyżka koperek (posiekany)
szczypta soli i pieprzu

Rybę porządnie umyć pod bieżącą wodą,osuszyć ręcznikiem papierowym i przekroić na pół.
Skropić cytryną,posolić i popieprzyć z obu stron-posypac koperkiem.

Ułożyć porcje na kawałkach folii wysmarowanych olejem i zawinąć.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego.Piec w rozgrzanym piekarniku do 180*C (grzanie góra-środkowa półka) 25 minut.

W miedzy czasie jak ryba się piecze mieszamy śmietanę z majonezem.Dodajemy posiekany koperek,lekko solimy i pieprzymy.Podajemy jako dodatek do ryby zeby nie była za sucha...

Rybę podałam ze szparagami, młodymi ziemniakami i sałatką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 19:30
Dobra ryba.
polly66 05.09.2012 15:22
przepis do ulubionych, a podanie jak zwykle idealne - prostota i klasyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak