Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z grilla pieczony w folii
Pstrąg z grilla pieczony w folii to prosty sposób na pyszną rybę. Zadbaj o to, aby pstrągi były świeże. Dodatek masła sprawi że mięso ładnie się upiecze i będzie soczyste. Natka i koperek dodadzą aromatu, a sok z cytryny doda smaku temu delikatnemu mięsu.
Kroki postępowania
Ryby umyć oczyścić z łusek (zeskrobać nożem). Pstrąga posolić i skropić sokiem z cytryny.
Masło wymieszać z łyżeczką przyprawy do ryb. Do środka pstrąga wkładamy masło z przyprawą oraz po łodydze pietruszki i koperku. Cytrynę pokroić w plasterki i włożyć także do środka.
Zawinąć w folię aluminiową i grillować na grillu po około 15 minut z jednej strony.
Gotowe. Przeważnie robię pstrąga w kratce do ryb, ale z foli bardziej mi smakuje i ryba jest bardziej soczysta.