pstrąg z foli z masłem czosnkowym, koperkiem i limonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    1 szt
  • masło

    0.5 kostki
  • koper świeży

    1 peczek
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 do smaku
  • sól

    1 do smaku
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1 do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    1 paczka
  • limonka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

masło czosnkowe: pol kostki masła solimy i dodajemy szczypte kucharka, dodajemy mala lyzke czosnku granulowanego, lub 2 kostki swiezego pokrojonego w drobna kostke. całosc wyrabiamy widelcem do połączenia skladników
oczyszczona rybe z wierzchu solimy i pieprzymy, od srodka posypujemy tylko pieprzem cytrynowym i wkladamy masło czosnkowe, oraz drobno posiekany koper. calosc zawijamy w folie- szczelnie zamykamy i wstawiamy do piekarnika.
przed samym koncem smarzenia uchylamy folie, na bok ryby kladziemy plastry limonki i zostawiamy w piekarniku by podpiekla sie troszke skóra z limonka i koniec , pycha

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 12.04.2013 16:23
tylko po co ten kucharek ? skoro ta przyprawa nie pasuje w dodatku ma sól i jeszcze posolić cos oj Panie lipny ten przepis .... Reklama juz od rana prymata ,....
Wiesława1 30.12.2011 12:51
super!!!
tonia 23.12.2011 12:12
mam dwa pstrągi -zrobię na święta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat