Pstrąg w ziołowej panierce

Pstrąg w ziołowej panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • olej

    6 łyżek
  • masło

    1 łyżka
  • liść lubczyku

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • pstrąg

    1 filet
  • bułka tarta

    6 łyżek
  • przyprawa do potraw

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety opłukać, osuszyć, posypać pieprzem, przyprawą KUCHAREK i odstawić na 30 min. Bułkę tartą wymieszać z lubczykiem. Filety obtoczyć w mące, następnie w rozmieszanym jajku i w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z kawałkiem masła, smażonymi ziemniakami i ostrą surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

13.02.2011 15:19
rybka lubi pływać

Barbara55

10.10.2010 15:07
uwielbiam ryby

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat