Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w sosie sojowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
sos sojowy 50 ml
cukier trzcinowy 1,5 łyżki
oliwa 1,5 łyżki
sok z cytryny 30 ml
ząbek czosnku 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w sosie sojowym

Kroki postępowania

1
1. Pstrąga dokładnie czyścimy. Nakrajamy go z jednej strony.
Krok 1 - Pstrąg w sosie sojowym foto
2
Przygotowujemy marynatę. Sos sojowy wlewamy do głębokiego talerza. Dodajemy starty na tarce czosnek, sok z cytryny, oliwę z oliwek i brązowy cukier. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Pstrąg w sosie sojowym foto
3
Umieszczamy pstrągi w marynacie. Oblewamy je marynatą z obydwu stron oraz w środku.
Krok 3 - Pstrąg w sosie sojowym foto
4
Odstawiamy je na pół godziny do lodówki. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik razem z blaszką do 230 stopni z termoobiegiem.
Krok 4 - Pstrąg w sosie sojowym foto
5
Po nagrzaniu się piekarnika wykładamy pstrągi na gorącą blaszkę.
Krok 5 - Pstrąg w sosie sojowym foto
6
Rybę pieczemy przez około 15-20 minut. Życzę smacznego:)
Krok 6 - Pstrąg w sosie sojowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 06.02.2016 22:02
Fantastyczna rybka;))
IKrakowianka 06.02.2016 20:16
świetna rybka
mirosława4 06.02.2016 16:01
zjadłabym taką rybkę
Bernadeta1 06.02.2016 15:43
na pewno smaczna rybka
Lis 06.02.2016 15:14
Smakowita taka rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak