Pstrąg grillowany

Pstrąg grillowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 szt.
  • pieprz cały czarny)

    1/2 łyżeczka
  • kolendra

    1/3 łyżeczka
  • sól kamienna

  • pietruszka zielona

    2 gałązka
  • koperek

    2 gałązka
  • masło

    1 1/2 łyżka
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • cukinia

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbek
  • cytrynka

    1/2 szt.
  • bazylia

    6 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstrąg grillowany foto
W moździerzu ubijamy pieprz, kolendrę, sól kamienną. Dodajemy świeżą bazylię, czosnek i koper i dalej ubijamy. Na koniec dodajemy masło i wszystko razem mieszamy dokładnie.
Krok 2 - Pstrąg grillowany foto
Rybę układamy na folii aluminiowej. Do środka wkładamy masło i dodatkowo gałązkę pietruszki.
Krok 3 - Pstrąg grillowany foto
Zawijamy rybę i umieszczamy na grillu wraz z warzywami.
Krok 4 - Pstrąg grillowany foto
Grillujemy przez około 30 minut. Sprawdzamy czy ryba upiekła się odpowiednio.

Rybę podajemy z cytryną i grillowanymi warzywami a także z fasolką szparagową :)

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łucja

01.09.2013 23:16
pysznie przyrządzona rybka :) i ta fasolka - wygląda niczym frytki :)

Mniam

01.09.2013 15:28
Smaczna rybka.

IwonaDD

01.09.2013 14:56
palce lizac !!!!

mufinka79

01.09.2013 11:50
wspaniale prezentuje się pstrąg. Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat