Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka amerykańska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
boczek wędzony 5 dag
cebula biała 1 szt
papryka czerwona 1 szt.
pomidor 1 szt.
ser żółty 10 dag
wino białe wytrawne 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka amerykańska

Wykonanie:
Boczek cienko pokroić, usmażyć na patelni, wyjąć skwarki i na tym tłuszczu usmażyć drobno pokrojoną cebulę i paprykę. Włożyć z powrotem skwarki z boczku, odcedzoną i wypłukaną fasolę, pokrojony pomidor i starty ser. Doprawić winem, pieprzem ,solą do smaku i stale mieszając trzymać na wolnym ogniu do rozpuszczenia się sera. Podawać na ciepło prosto z patelni z dodatkiem pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 31.12.2014 17:35
hmmm to może być smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak