Przystawka amerykańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • boczek wędzony

    5 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • pomidor

    1 szt.
  • ser żółty

    10 dag
  • wino białe wytrawne

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Boczek cienko pokroić, usmażyć na patelni, wyjąć skwarki i na tym tłuszczu usmażyć drobno pokrojoną cebulę i paprykę. Włożyć z powrotem skwarki z boczku, odcedzoną i wypłukaną fasolę, pokrojony pomidor i starty ser. Doprawić winem, pieprzem ,solą do smaku i stale mieszając trzymać na wolnym ogniu do rozpuszczenia się sera. Podawać na ciepło prosto z patelni z dodatkiem pieczywa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 31.12.2014 17:35
hmmm to może być smaczne :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat