przysmak góralów

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszanna

    1\\2 kg
  • otręby pszenne

    6 łyżek
  • kasza manna

    2 łyżki
  • woda

    3 litry
  • sól

  • boczek wędzony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

make mieszamy z otrębami i kaszą prażymy na małym ogniu mieszając drewniana łyżka aż mieszanka się zrumieni ok2 godz
wodę zagotowujemy z łyżką soli uprażoną mąkę zalewamy wodą i mieszamy az masa będzie jednolita
kroimy boczek i go wytapiamy i okraszamy nasz góralski przysmak

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat