Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przekładany jabłecznik z kokosem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt jasny

jaja
5 szt
cukier
5 łyżki
mąka
5 łyżek
proszek do pieczenia
1 łyżka

Biszkopt z kisielem

jajko
5 szt
mąka pszenna
3 łyżki
cukier
5 łyżka
kisiel truskawkowy
2 łyżka
proszek do pieczenia
1 łyżki

Masa jabłkowa

jabłka
1,5 kg
galaretka agrestowa
1 szt
cukier
do smaku

Masa budyniowa

mleko
0,5 l
budyń śmietankowy
1 szt
cukier
do smaku
masło
1 szt

Kokos

wiórki kokosowe
20 dag
białko
5 szt
cukier
1 szkl
mąka ziemniaczana
1 łyżka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładany jabłecznik z kokosem

Biszkopt jasny:
Białka ubijamy na sztywną piane z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.
Biszkopt z kisielem przygotowujemy tak samo jak biszkopt jasny.
Masa budyniowa:
Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy go i ucieramy z masłem.
Kokos:
Białka ubijamy z cukrem, gdy już ubite dodajemy mąkę proszek i wiórki kokosowe, bardzo delikatnie mieszamy. Pieczemy około 35 minut.
Przełożenie:
Biszkopt z kisielem- jabłka- biszkopt jasny- masa budyniowa- kokos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 28.12.2014 15:55
super ciacho
Maridka19 15.12.2014 14:38
wygląda smakowicie :)
Aga-25 02.12.2014 14:45
kolorowe fajne
Ola1young 02.11.2014 13:44
pyszne już slinka leci :)
fotoviderek 01.11.2014 13:26
Ciacho pierwsza klasa :)
Janina 31.10.2014 22:10
Pyszne ciacho;)
halina17 31.10.2014 20:36
Smaczne ciasto.
bietka 31.10.2014 20:29
wygląda smacznie :)
agnieszka214 31.10.2014 17:03
smaczne ciacho
jola91 31.10.2014 15:37
Musiało być bardzo smaczne :)
Czyki 31.10.2014 14:45
Znakomite ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak