Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec z masą serową
Do pierwszej dodaj mak, drugiej kisiel, trzeciej kakao, czwartej kokos.
Na blasze (32x42) rozłóż ciasto makowe na mak ciasto z dodatkiem kisielu, następnie ciasto z kakaem i na górę ciasto z kokosem.
Wstaw do nagrzanego (175*C) piekarnika i piec 35-40min. Upieczone i zimne ciasto przekrój na dwa kawałki (z takiej blachy to 16x21)
Masa serowa: Ser, jajka, masło, cukier i cukier waniliowy zmiksuj.
Daj do garnka i na małym ogniu zagotuj na jednolitą masę. Budynie wymieszaj w 1/2 szkl. zimnej wody i dodaj do masy serowej, ponownie zagotuj. Na jeden kawałek upieczonego ciasta (góra kokos) daj gorącą masę serową i przykryj drugą częścią ciasta, przykładając do masy serowej część z kokosem. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Górę ciasta polej gorącą polewą czekoladową.
Smacznego.