Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładane tosty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb razowy 6 kromek
masło wg uznania
jajko 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ketchup wg uznania
ser wędzony ok. 10 (topiony)
salami 5 z indyka

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładane tosty

Kroki postępowania

1
5 kromek chleba posmarować masłem. Na każdej ułożyć po plasterku salami i trochę pokrojonego w plasterki sera.
Krok 1 - Przekładane tosty foto
2
Kromki chleba ułożyć jedna na drugiej. Ostatnia kromka ma być bez masła. Taką "kanapkę" przekroić na 4 części (paski).
Krok 2 - Przekładane tosty foto
3
Jajka dokładnie rozbełtać, doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Przekładane tosty foto
4
W jajkach maczać kawałki "kanapki" po ok. pół minuty z każdej strony.
Krok 4 - Przekładane tosty foto
5
Kłaść je na rozgrzany na patelni ogień, chwilkę przytrzymać, żeby się nie rozpadły (aż jajko się lekko z dołu zetnie).
Krok 5 - Przekładane tosty foto
6
Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać np. z ketchupem.
Krok 6 - Przekładane tosty foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 24.11.2012 23:19
Bardzo pomysłowe. Coś innego na śniadanie.
Justa32 14.08.2012 16:43
mniam!!!
Justa32 14.08.2012 16:43
mniam!!!
Ewa/kalapurtka 13.08.2012 21:40
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak