Przekąska egzotyczna \"TATAR\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    1/2 kg
  • żółtka

    4 szt
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • cebula biała

    2 szt
  • ogórek konserwowy

    3 szt
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę drobniuteńko posiekać nożem,lub zmielić,dodać przyprawy,oliwę i dokładnie wymieszać.Z całości mięsa zrobić porcje i ułożyć na talerzu.Na każdej zrobić wgłębienie i wbić żółtko.Mięso wkoło obłożyć cebulką i ogórkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 16.12.2013 09:22
nie przepadam za takimi daniami
alaaa 17.11.2013 21:27
osobiście nie przepadam, ale mąż lubi
Ada-Gaba 27.07.2013 12:10
bardzo smaczne
Wafelek2601 28.05.2013 22:38
Wygląda przepysznie
Bernadeta1 18.05.2013 12:32
takiego nie jadlam a kusi smakiem
anemon 02.05.2013 15:00
Dla tatar mnie to całkowita egzotyka, jeszcze nigdy nie jadłam.
IZABELA29 26.03.2013 08:40
nie jestem jego zwolennikiem
kate.500 30.11.2012 19:10
super smaczny
mic 20.11.2012 20:52
lubie, ale oja druga polowa nie
Krystyna32 18.09.2012 09:09
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat