Przecier ponidorowy

Przecier ponidorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 kg
  • cebula

    2 sztuki średniej
  • por

    1 mały
  • sól

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przecier ponidorowy

Kroki postępowania

Krok 1 - Przecier ponidorowy foto
pomidory myjemy, kroimy na większe kawałki (możemy wykroić zielone części) i przekładamy do większego garnka. Cebule obieramy, kroimy w ćwiartki i dodajemy do pomidorów. Por oczyszczamy i wkładamy do garnka z pomidorami. Wszystko dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, często mieszając do momentu, aż pomidory będą miękkie.
Krok 2 - Przecier ponidorowy foto
Ze smażone pomidory przekładamy do miksera i miksujemy. Zmiksowane pomidory wlewamy do większej miski i całość porządnie wymieszać.
Krok 3 - Przecier ponidorowy foto
Gotowy przecier możemy rozlać w szklanki i wypić lub przelać do słoików i pasteryzować ok. 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

adam1f 18.02.2013 07:50
dobry
Anna152 15.12.2012 10:25
dobry przepis
miki47 16.09.2012 11:34
też robię
pierniczkowo 01.09.2012 20:39
taki domowy przecier jest najlepszy:)
adelajda 18.08.2012 17:27
domowy jest super !!!
Anna169Hosz 15.08.2012 22:44
Domowy przecier jest super.
parysek10 15.08.2012 15:33
pyszny
Zdzisław 15.08.2012 14:39
domowy jest naj....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat