przecier pomidorowy z bazylią

przecier pomidorowy z bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor malinowy

    1 kg
  • cebula biała

    2 sztuki
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • bazylia świeża

    1 garść
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania przecier pomidorowy z bazylią

pomidory pokroić na ćwiartki cebulę na plastry włożyć do garnka dodać trochę wody i mieszając dusić do rozgotowania przetrzeć przez sito dodać oliwę i posiekaną bazylię dusić na małym ogniu tale mieszając aż masa zgęstnieje przelać do słoików zamknąć ostawić do góry dnem i studzić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

MAR3STA 20.11.2010 23:30
pyszne śniadanko!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat