Prosty przepis na cukinię z grilla - marynowaną w sosie sałatkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • olej

    3 łyzki
  • woda

    3 łyżki
  • sos sałatkowy Prymat

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię myjemy starannie. Kroimy ją w równe plasterki, tak do 1 cm grubości. Przygotowujemy dowolny sos sałatkowy z torebki - mieszamy do z wodą i oliwą, mieszamy starannie. Każdy plasterek cukinii obtaczamy w sosie. Możemy też cukinię wraz z sosem umieścić w foliowym worku, np. takim do pieczenia, zamknąć go, dokładnie wymieszać cukinię z sosem i odstawić na kilka godzin do lodówki. Ja przygotowałam tak cukinię rano, a wieczorem była już gotowa do grillowania.
Smażymy cukinię na średnio rozgrzanym grillu po 3-4 minuty z każdej strony. Musimy uważać jedynie, by grill nie rozpalił się zbyt dużym płomieniem, kiedy oliwa zacznie kapać, bo przypiecze się zbyt mocno,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
elficzna 21.08.2012 11:13
mmm ale wyglądają przepysznie !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat