Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pręga wołowa w sosie własnym

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pręga wołowa 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól i pieprz
ocet winny
Stek z grilla Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pręga wołowa w sosie własnym

Mięso pokroić w plastry, posypać pieprzem, przyprawą do wołowiny, skropić olejem i octem i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć, zalać wrzątkiem i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z niewielką ilością wody i dodać do mięsa. Wymieszać i gotować przez 5 minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.11.2015 14:31
Bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak