prażone zacierki

prażone zacierki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zacierka

    250 g
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 łyżka
  • tłuszcz

    7 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zacierkę prażyć na tłuszczu na złoty kolor, stale mieszając. Dodawać powoli cebulę i mieloną paprykę; posolić, zalać gorącą wodą, tak aby wszystko pokryła. Dusić do miękkości

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat