Poznańskie szare kluski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    o,50 szklanki
  • sól

  • boczek wędzony

    20 dkg
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek , cebulę pokroić. Ziemniaki zetrzeć na tarce, odlać wodę ,odstawić żeby ustał się krochmal. Do ziemniaków dodać krochmal, mąkę,jajko . Ciasto dokładnie wymieszać. W dużym garnku zagotować wodę z solą. Wrzucać małe kluski, pogotować chwilę , odcedzić .Podsmażyć boczek ,dodać cebulę wymieszać z kluskami . Podawać z gotowaną kapustą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 11.02.2014 11:38
bardzo dobre
czekoladka_m 05.11.2013 18:14
mmm, moje ulubione;):)
pestka 27.10.2013 07:46
bardzo smakowicie wygląda ten obiad
Malinka 30.08.2013 22:55
Fajne te kluseczki:)
Katarzyna59 09.08.2013 07:25
fajne kluseczki
m1monika 02.07.2013 08:03
smaczne :-)
chrupnij-sobie.pl 16.06.2013 13:02
dobre to! polecam
pajbek 15.06.2013 18:34
Lubię takie potrawki :-)
mic 02.06.2013 18:51
ciekawa propozycja
Alex_M 31.05.2013 15:03
smak dziecinstwa! babcia mi takie robila :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat