Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POWIDŁA

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 3 kg
cukier 1 szkl
woda 1/2 szkl

Porada

Powidła to doskonały dodatek do chleba , twarogu , jako nadzienie do naleśników , ciast .Śliwki mają dużo serotoniny , więc jedzmy powidła na poprawę humoru .

Przepis i sposób przygotowania na: POWIDŁA

Umyte śliwki drylujemy , przekraiwujemy na pół . Wrzucamy do dużego garnka , podlewamy wodą , wsypujemy cukier , smażymy okolo 2-3 godzin , aż nabiorą brunatnego koloru .Po tym czasie studzimy , przecieramy aby nie było skóry . przekładamy do wyparzonych , malych słoików , pasteryzujemy 15 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 07.04.2015 19:28
trochę zdjęcie wyszło kiepskie
Czyki 24.08.2014 18:37
Uwielbiam takie domowe powidła:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak