Powidełka z śliwki mirabelki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    2 kg mirabelki
  • cukier

    1 szkl
  • cukier waniliowy

    2 op
  • woda

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki myjemy i wrzucamy do garnka, podlewamy wodą i gotujemy do miękkości śliwek (muszą się rozpadać). Następnie wrzucamy je na sito i przecieramy, zostawiając pestki i skórki na nim. Miąższ śliwkowy przekładamy do garnka, dosypujemy cukier i cukier waniliowy i gotujemy do rozpuszczenia cukrów.
Polecam na kanapki z białym serkiem:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 30.07.2016 21:44
dla mnie dobre
Beatris 30.07.2016 20:13
Domowe najlepsze, pycha :)
Anna169Hosz 30.07.2016 19:21
Też robię:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat