Powidełka z kiwi i jabłka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiwi

    1 kg
  • jabłka

    2 sztuki
  • cukier brązowy

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • woda

    100 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce obrać, jabłka pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę.
Cukier, wodę umieścić w garnku o grubym dnie, dodać jabłka, sok z cytryny, zagotować.
Zmniejszyć płomień pod garnkiem, gotować około 5 minut.
Dodać pokrojone kiwi, całość gotować około 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Można przełożyć do słoiczków, pasteryzować 10 minut.
SMACZNEGO!!!!
adelajda
Jabłka dwa średniej wielkości...albo jedno duże

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 17.03.2015 09:11
Nie robiłam takich
pestka 16.03.2015 15:37
spróbuje takie zrobić, bo wygląda bardzo smacznie
romanrafal 08.03.2015 09:05
bardzo fajne powidła
Skotka 04.03.2015 16:51
Chętnie bym spróbowała:)
Renata9 04.03.2015 15:22
Powdełka wyglądają na bardzo smaczne :-)
usmiech 04.03.2015 13:57
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat