Potrawka ze ślimaków i rydzów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ślimaki konserwowe

    24 szt
  • rydze

    100 gram
  • białe wino

    100 ml
  • śmietana 18-procentowa

    200 ml
  • sól

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 peczek
  • mleko

    200 ml
  • szalotka

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ślimaki smażymy z szalotka.Dodajemy rydze(wczesniej parzone w mleku).Całosc podlewamy winem po odparowaniu dodajemy śmietane i gotujemy 1 minute.Doprawiamy i na koniec dodajemy świeżą pietruszke.Polecam ciepła bagietke.
Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 21.10.2011 14:16
nie dla mnie
kielcok1 10.09.2011 11:27
o jej może być dobre
Marcin46 26.09.2010 07:31
Odważne ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat